Menetjegyellenőrt bántalmazott egy részeg nő

2017. március 22. szerda 16:18

Menetjegyellenőrt bántalmazott egy részeg nő

A Pécsi Járásbíróság a március 21-én kihirdetett ítéletével T. Gy. vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt 1 év 6 hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette. 

A vádlott nő 2015. április 30. napján a reggeli órákban ittas állapotban utazott Pécsett az egyik helyi járatú autóbuszon.

Amikor az egyik menetjegyellenőr az utazási jogosultságát kívánta ellenőrizni, akkor a nő a nála lévő menetjegyet kivette a zsebéből és azt gyorsan kilyukasztotta, majd átadta az ellenőrnek, aki ezt nem fogadta el érvényes jegykezelésnek.

A fentiek miatt az ittas nő és az ellenőrök között szóváltás alakult ki, majd az adatok rögzítése érdekében valamennyien leszálltak a buszról. Eközben, további szóváltást, szitkozódást követően a vádlott váratlanul elkapta az egyik ellenőr nyakába akasztott, menetjegyellenőr feliratú kitűzőjét, azt többször megrángatta, majd egy alkalommal, közepes erővel mellkason ütötte a menetjegyellenőr sértettet, végül távozott a helyszínről.

Az ellenőrök időközben rendőri segítséget kértek, majd követni kezdték a vádlottat, akit a kiérkező rendőrjárőrök a közelben elfogtak és előállították.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék