Megyeri téri mélygarázsok: csak ősszel kezdődnek a munkálatok

2011. május 02. hétfő 08:20

Megyeri téri mélygarázsok: csak ősszel kezdődnek a munkálatok

Tovább húzódik a Magasház mellett létesítendő mélygarázs-komplexum ügye, mivel értesüléseink szerint legjobb esetben is csak augusztus végén kezdődhetnek meg a munkálatok a Megyeri és Steinmetz téren. Noha korábban úgy tűnt, hogy márciusban nekiállhatnak a kivitelezésnek, néhány környékbeli lakó fellebbezése miatt erre nem került sor. Koloszár László, az e célból gründolt projektcég, a Szigeti Garázs Kft. ügyvezetője már régóta nekiállt volna az építkezésnek. 

A Megyeri térre március kilencedikén született meg a jogerős építési engedély, azonban a Steinmetz térre még mindig nincs, miután az elsőfokú határozat ellen fellebbezést nyújtottak be.

Koloszár László, a város és a szentendrei székhelyű Öresund Holding által közösen alapított projektcég ügyvezető igazgatója azt mondja, leghamarabb május végén zárulhat le a procedúra.

- Ha minden flottul megy, azaz megvan a Steinmetz térre is a jogerős építési engedély, akkor keret-közbeszerzést kell kiírnunk a kivitelezési munkálatokra, s a kiírástól számított kilencven nap múlva tudunk csak nekiállni a beruházásnak - fogalmazott megkeresésünkre az ügyvezető. E szerint tehát - a legoptimálisabb forgatókönyv szerint - augusztus végén, szeptember elején bőghetnek fel a munkagépek motorjai az érintett területeken.

A társaság egyébként rendezte a Megyeri tér korábbi tulajdonosa felé fennálló 350 millió forintos vételár-tartozását, így pénzügyi akadálya nincs a projektkezdésnek. A sikerhez azonban szükséges, hogy eredményesen záruljon a Magasház újbóli önkormányzati tulajdonba vételét célzó tárgyalássorozat, amelyet a jelenlegi tulajdonos spanyol La Torre 2008 Kft.-vel folytatnak. (Erre elvi megállapodás már köttetett.)

Egyébként nemsokára elkészül a Magasház további sorsát taglaló szakértői anyag is, amely az épületben létrehozandó Közigazgatási Szolgáltató Központ megvalósításának módozatait veszi górcső alá.

H. L. B.