Megverték, kirabolták, majd elköltötték a pénzét

2016. október 21. péntek 10:40

Megverték, kirabolták, majd elköltötték a pénzét

A Pécsi Járásbíróság október 18-án kelt ítéletével N. L. elsőrendű vádlottat, mint visszaesőt, és S. L. másodrendű vádlottat, mint különös visszaesőt bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett rablás bűntettében. Előbbit 4 év szabadságvesztésre, 4 év közügyektől eltiltásra, utóbbit 5 év szabadságvesztés és 5 év közügyektől eltiltásra ítélték.

A bíróság az elsőrendű vádlott vonatkozásában egy korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását is elrendelte, a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből mindkét vádlottat kizárta.

A vádlottak 2016. március 30-án Pécsett, egy éjjel-nappali üzletben felfigyeltek egy emberre, aki nagyobb összegű készpénzt tartott magánál. Miután az illető az üzletből távozott, követni kezdték, majd útközben az elsőrendű vádlott hátulról megragadta, mindkét kezét hátra feszítette, a másodrendű vádlott pedig ököllel megütötte az állkapcsát, majd kiforgatta a sértett zsebeit és a pénztárcájából 35.000 forint készpénzt tulajdonított el. Ezt követően a sértett pénztárcáját a földre dobta.

A vádlottak a helyszínről elszaladtak, majd egy üzletben a másodrendű vádlott a pénz egy részét elköltötte. A sértett a történtek során könnyű - 8 napon belül gyógyuló - sérülést szenvedett.

Az elsőfokú ítélet a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést. Ezért az ítélet nem jogerős.
 

Forrás: Pécsi Törvényszék