Megújul a Duna-Dráva Nemzeti Park három állattartó telepe

2017. július 27. csütörtök 07:30

Megújul a Duna-Dráva Nemzeti Park három állattartó telepe

Az előkészítést követően megkezdődik a Nemzeti Park Igazgatóság három állattartó telepének korszerűsítése. Az igazgatóság egyrészt felújítja a barcs-drávaszentesi, a nagybajom-homokpuszta és a nagydorogi állattartó telepeket, másrészt mezőgazdasági gépeket, kéziszerszámokat vásárol, amelyek az állattartó telepek működtetését segítik. A projekt megvalósításához biztosított Európai Uniós vissza nem térítendő támogatás összege 446,40 millió Ft.

Az „A természetvédelmi területkezelési infrastruktúra fejlesztése a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén" című projekt keretében a meglévő infrastruktúra felújítása mellett új épületek kivitelezésére is sor kerül, továbbá eszközbeszerzések történnek az állattartás feltételeinek javítása, a gyepkezelés megvalósítása és az állattartó telepen történő munkavégzés ellátása érdekében.

A fejlesztés során mintegy 580 ha kiterjedésű, legeltetéssel és kaszálással hasznosított rét és legelő fenntartása valósul meg. A kitűzött célok elérésével várhatóan javul a régió természeti területeinek és a közösségi jelentőségű élőhelyeinek természeti állapota, továbbá lehetőség nyílik a biológiai sokféleség, a veszélyeztetett és ritka növény- és állatfajok, illetve életközösségek fenntartására, megóvására.

A képen: Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, Szászfalvi László, országgyűlési képviselő, V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, Karvalics Ottó, Barcs Város Polgármestere, Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

Forrás: ddnp.hu