Megtartották az első jelnyelvi szakkört a pécsi iskolásoknak

2014. szeptember 30. kedd 14:13

Pécsi általános iskolások játékos formában, szakkörön sajátíthatják el a jelnyelv alapjait. A délutáni, iskolai foglalkozáson kívüli szakkörön - amelyet Weisz Fanni siket pécsi szépségkirálynőről neveztek el - harminc-negyventagú csoportokban, heti két órában tanulhatnak a gyerekek jelnyelvet, egyelőre kísérleti jelleggel, az Apáczai Nevelési Központban. Az oktatáshoz a Hallatlan Alapítvány ajánlott fel segédanyagot, programot, játékokat.

Páva Zsolt (Fidesz) pécsi polgármester a szakkör keddi ünnepélyes elindulásán azt mondta, esélyegyenlőségi aktivistaként Weisz Fanni az elmúlt hónapokban folyamatosan járta a pécsi iskolákat, hogy előadásaival ráirányítsa a figyelmet a halláskárosultak nehézségeire és arra, a hallók miként lehetnek a siketek segítségére. Hozzátette: azért döntöttek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal és a Hallatlan Alapítvánnyal közösen a szakkör elindításáról, mert az iskolákban Weisz Fannit és a jelelést hatalmas érdeklődés övezte a gyerekek körében.

Weisz Fanni reményét fejezte ki, hogy a Pécsről induló kezdeményezés sikeres lesz, és az ország más részein is meg tud majd honosodni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szakkör segítségével a diákok figyelme ráirányul a fogyatékkal élő emberekre, így társadalmi elfogadásuk is egyszerűbbé válik.


(mti)