Megszüntették a nyomozást a Ledina kölcsöne ügyében, nem történt bűncselekmény

2017. január 03. kedd 10:39

Megszüntették a nyomozást a Ledina kölcsöne ügyében, nem történt bűncselekmény

A Siklósi Rendőrkapitányságon megszüntették a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen zajlott nyomozást, amely során azt vizsgálták, jogszerűen adott-e kölcsönt a Tettye Forrásház Zrt. az akkor még önkormányzati tulajdonban állt Ledina Kft.-nek. 


A nyomozás a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője és egy magánszemély feljelentését követően indult el, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. A Pécsi Rendőrkapitányság elfogultságot jelentett be, ezért a siklósi rendőrök végezték a nyomozást.

A feljelentés szerint azzal követtek el ismeretlenek bűncselekményt, hogy a Tettye Forrásház Zrt. harmincmillió forint kölcsönt adott az akkor még városi tulajdonban (és bejegyzés alatt) állt Ledina Kft.-nek. Az összegből a feljelentés szerint a dolgozók munkabérét fizették ki, akik viszont nem végeztek tényleges munkát.

A rendőrség az eljárás során lefoglalta a kérdéses időszak könyvelési anyagát, valamint tanúkat hallgatott ki.

Megállapították, hogy mivel a két cégnek azonos volt a tulajdonosa, a hitelhez nem kellett a Pénzügyi Felügyelet engedélye. Ugyancsak kiderült az is, hogy a Ledina kamatokkal együtt visszafizette a pénzt, így a hűtlen kezelés nem valósult meg, ezért döntöttek a nyomozás megszüntetéséről.


M. B. Fotó: Dittrich Éva (archív)