Megsérült a dulakodásban, mégis megfutamította támadóját egy pécsi nő

2016. június 29. szerda 06:52

Megsérült a dulakodásban, mégis megfutamította támadóját egy pécsi nő

Előzetes letartóztatásba helyezett egy férfit kedden a Pécsi Járásbíróság egy férfit, aki bántalmazott az utcán egy nőt, és megpróbálta megerőszakolni.  

Szexuális erőszak bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette gyanúja miatt egy hónapra szólóan elrendelte egy pécsi férfi, S. B. előzetes letartóztatását a Pécsi Járásbíróság kedden.


A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Pécsett a sértettet követte, majd mikor mellé ért, a nyakát megragadva a földre rántotta, s dulakodni kezdett vele. A férfi befogta a segítségért kiáltozó nő száját, megpróbálta megerőszakolni, azonban a sértett a dulakodás közben szerzett bokasérülése ellenére, megütötte a gyanúsítottat, és sikerült elmenekülnie.

A bíróság azzal indokolta döntését, hogy a kettő évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményre, a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára figyelemmel a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől lehet tartani, illetve megalapozottan feltehető, hogy a sértett megfélemlítésével a bizonyítást meghiúsítaná.

A bíróság határozata ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Forrás: Pécsi Törvényszék