Mégsem gyorsforgalmi út, hanem autópálya épül Bóly és Ivándárda között

2015. szeptember 23. szerda 11:12

Mégsem gyorsforgalmi út, hanem autópálya épül Bóly és Ivándárda között

A korábbi közlésekkel ellentétben autópálya, s nem gyorsforgalmi út épül az M6-os sztráda folytatásaként, tájékoztatta a Pécsi Újság. hu-t dr. Hargitai János országgyűlési képviselő, a baranyai fejlesztésekért felelős miniszteri biztos.

- Kétszer kétsávos autópályán vezethet az út Bólytól a horvát határig, s rendelkezésre áll a beruházáshoz szükséges 49 milliárd forint is - mondta hírportálunknak Hargitai János kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. - Bár a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság erről szóló döntése még hátravan, a javaslat megszületett, az a legfőbb cél, hogy az összes autópálya, így az M6-os is elérje az országhatárt.

A baranyai fejlesztésekért felelős miniszteri biztos hozzátette, a beruházás előkészítése még idén elkezdődik, amit már a konkrét munkálatok fognak követni, méghozzá mielőbb.

Amint arról beszámoltunk, mindezeket megelőzően arról érkeztek hírek, hogy csupán egyszer egysávos gyorsforgalmi út épül a határig, amelyeken értelemszerűen szintbeli kereszteződések is lettek volna - ilyenek az autópályákon természetesen nincsenek.

A megyét átszelő, Pécset jelenleg véget érő autópályát nemcsak Ivándárda, hanem Barcs irányába is meghosszabbítják, ez utóbbit illetően annyit tudni, hogy a végleges nyomvonal kijelölését követően még ebben a ciklusban elkezdődhet a kivitelezés.

Egy kis szakasszal mindenesetre már nyáron bővítették a baranyai sztrádák hosszát azzal, hogy az autósok birtokba vehették a pécsi, kertvárosi elkerülőt, az 58-as út és a Kökényi út között. A szakaszból egy kilométeren kétszer két sávon haladhat a forgalom, százharmincas tempóval is. A további részeken száz kilométer lesz a legnagyobb sebesség. Ezt az útszakaszt ingyenesen használhatják a közlekedők.

Képünkön: a nyáron átadott új szakasz.

M. B. - Fotó: Kálmándy Ferenc