Megrázó kísérleteket mutatnak be a kicsiknek

2016. december 28. szerda 07:30

Megrázó kísérleteket mutatnak be a kicsiknek

A Labor - Interaktív Varázstér és a Planetárium programjai mellett a Varázsóra-sorozat is része a Zsolnay Negyed ismeretterjesztő, természettudományos kínálatának, amelyen részt vehetnek az érdeklődők több időpontban is.

A Varázsóra - fizikai kísérletek izgalmas fizikaórákat rejt, melyek során a látogatók játékos formában, látványos fizikai kísérletek segítségével bővíthetik természettudományos ismereteiket.

A Varázsóra az embert körülvevő világ jelenségeire ad magyarázatot. Választ kaphatnak például arra, mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön mint a Marson, vagy hogyan találkozhatnak a hanghullámok önmagukkal, és mire képes a légnyomás.

A 45 perces Varázsóra programjai minden szombaton és vasárnap 14.30-kor kezdődnek, iskolai szünetek idején pedig további bemutatók is várják a közönséget.
A program hétéves kortól javasolt bármely korosztálynak, helyszíne a Látogatóközpont épületének 24-es terme. A legközelebbi jegyvásárlási lehetőség a Látogatóközpont Infopontja.

A közönség ezúttal szemtanúja lehet vidám és hajmeresztő kísérleteknek az elektromosság és a mágnesség témaköréből, az ártalmatlan szikráktól a "maguktól" világító fénycsövekig. Az előadás állandó fellépője ElektRozi, akinek haja szála sem görbül a veszélyes villámoktól. 

Forrás: ZSÖK