Megkéselte utastársát egy kamasz, megúszta a börtönt

2015. március 31. kedd 15:55

Jogerősen két év börtönre ítélték kedden Pécsett azt a kamaszfiút, aki 2013 decemberében megkéselt egy fiatalt, akivel összeveszett a buszon. A büntetés végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették. 

A Pécsi Ítélőtábla tájékoztatása szerint a két tinédzser egy autóbusszal utazott az iskolába. Amikor a fiú melletti ülést elfoglaló utas leszállt, a táskáját az ülésre tette. A vádlott - aki korábban állt a buszon - ekkor a táskát a fülhallgatóval zenét hallgató iskolás ölébe tette, aki ezt zokon vette, és vitatkozni kezdtek.

Amikor az autóbusz Pécsre ért, az Indóház téren mindketten leszálltak. A későbbi  sértett a barátaival beszélgetett a buszmegállóban, amikor a vádlott hozzá lépett és a „mi volt a buszon?" kérdést intézve hozzá nyomban ököllel kétszer a fején megütötte és meg is rúgta. A fiú védekezett, ő is megütötte támadóját, dulakodás, verekedés támadt.

Amikor a sértett úgy gondolta, vége a verekedésnek, hátat fordított ellenfelének. Ezt kihasználva amaz elővette nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkését, és nagy erővel hátba szúrta, életveszélyes sérülést okozva. A támadó elmenekült, a sértett életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Forrás: Pécsi Ítélőtábla