Megkérdezik a pécsieket, merre tekernek a leggyakrabban a városban és azon kívül

2016. augusztus 23. kedd 15:58

Megkérdezik a pécsieket, merre tekernek a leggyakrabban a városban és azon kívül

Pécsett a következő egy-két évben legalább 30 százalékkal növeli meg az önkormányzat a kerékpárutak hosszát, emellett az elektromos közösségi biciklis rendszert is fejleszti. Ahhoz, hogy a tervek megvalósítása minél inkább illeszkedjen az igényekhez a pécsi kerékpárosokat, érdeklődőket is megkérdezik - jelentette a városfejlesztési és kommunális bizottság elnöke kedden.

Oszoli Dénes a közelmúlt legnagyobb kerékpáros beruházásának, az egyetemvárosi kerékpárútnak egyik szakaszán tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy Pécsett több százmillió forintos fejlesztési forrás áll rendelkezésre a következő egy-két évben a kerékpáros közlekedés fejlesztésére, kerékpárutak építésére, elektromos közösségi biciklik üzembe állítására.

Az építkezések, forgalmi beruházások során az egyetemi karokat szándékoznak még inkább összekötni, ezzel egy időben pedig Pécs nagyobb városrészeit fonják majd össze egymással és a belvárossal.

Már közgyűlési döntés van például arról, hogy a Zsolnay dombtól a Budai vámig épül kerékpárút, emellett az előzetes tervek szerint Kertvárost bicikliút köti majd össze a belvárossal, a Zsolnay-negyed környékével. Ezzel együtt a pécsi belvárost nem kerékpárral megközelítő helyiek és a turisták számára bérelhető elektromos kerékpárokat is üzembe állítanak szintén fejlesztési forrásokból.

- Az előzetes tervek részleteinek kidolgozása - ahogy a korábbi években - az emberek véleményének megkérdezésével folytatódik. Mostantól bárki bekapcsolódhat a közös munkába, ugyanis nagyszabású, mindenki számára nyitott konzultációt indítunk. Arra keressük a választ, hogy a pécsiek mit gondolnak a fejlesztésekről, milyen beruházásokat és hol várnak - jelentette be Oszoli Dénes.

A bizottsági elnök a részletekről szólva elmondta, az általános kerékpározási szokásokon kívül megkérdezik a pécsieket arról, hogy merre tekernek leggyakrabban szabadidős céllal a városon belül és kívül, milyen célokkal vennének igénybe e-közbringákat, melyek jelenleg a legnagyobb hiányosságok Pécsett biciklis szemmel, mi az amiben fejlesztéseket várnak az emberek.

A konzultációs íveket az interneten lehet kitölteni a következő hetekben a kerekparoskonzultacio.pecs.hu címen.

Forrás: Pécs Polgármesteri Hivatala