Megérkezett a Széchenyi térre a Mindenki Karácsonyfája - lesz Kertvárosban és Uránban is

2015. november 24. kedd 12:04

Megérkezett a Széchenyi térre a Mindenki Karácsonyfája - lesz Kertvárosban és Uránban is

VIDEÓ! Kedden délelőtt felállították a Széchenyi téren a Mindenki Karácsonyfáját. Idén egy 13 méter magas, 35 éves, szép és formás ezüstfenyő díszíti a teret, amelyet a Szivárvány utcában, egy családi ház kertjében vágtak ki. A fát két éve ajánlották fel. 

Budapestről került a növény Pécsre 7-8 évesen, akkor ültették el. A ház lakói és a szomszédok is szerették a fenyőt, de helyhiány miatt meg kellett tőle válniuk. A fát még kedden elkezdik feldíszíteni.


A tervek szerint ezen az első napon az energiatakarékos, 10.000 darab LED-fényforrásból álló füzér kerül a fára daru segítségével. Szintén elkezdődik a Széchenyi téri kandeláberek díszítése.

Szerdán helyezik el a tervek szerint a piros színű, aranygyöngyös gömbdíszeket és az egyéb karácsonyi motívumokat. Csütörtökön lesz teljesen kész a díszítés a Széchenyi téren.

Lesz kivágott és feldíszített karácsonyfa a Kertvárosban is, a Csontváry sétányon, ezt december 2-án vágják ki és állítják fel, majd december 3-án kezdik el díszíteni.
Uránvárosban a 17 emeletes előtt állítanak fát, az Uránbányász téren is. Ez egy ültetett ezüstfenyő, amelyet december 3-án díszítenek fel. A keleti városrészben december második hetében fogják díszíteni a karácsonyfát.

Képünkön: a fenyőfát a Szivárvány utcában, egy családi ház kertjében vágták ki. 

Forrás: EQM - BIOKOM