Megdicsérték az újságírót a tüntetők - Hetven-nyolcvan ember demonstrált hétfőn a belvárosban

2014. december 01. hétfő 19:36

Megdicsérték az újságírót a tüntetők - Hetven-nyolcvan ember demonstrált hétfőn a belvárosban

Az egyik pécsi fideszes önkormányzati képviselő facebook-posztja (bejegyzése) adta az apropót az újabb kormányellenes tüntetésre, melyet már legalább egy hete szerveztek a korábbi demonstrációk aktivistái, s melyre végül - feltehetőleg a hűvös idő és az eső miatt - végül alig hetven-nyolcvan ember ment el

Bár a "hazaárulós" poszt miatt jöttek össze, lényegében a korábbi forgatókönyveknek megfelelő tüntetés kerekedett a hétfő estiből is.

Annyi volt csak a különbség, hogy ezúttal nem a Széchenyi téren (az adventi vásár miatt), hanem a Jókai téren, annak is a Széchenyi tér irányába menő átjáró szakaszán gyülekeztek a tüntetők, s jóval kevesebben voltak, mint az elmúlt hetekben bármikor.

A mintegy hetven-nyolcvan ember előtt az immár megszokottnak mondható arcok szónokoltak (dr. Heindl Péter, Benke Norbert, stb.), néha a "Nem hagyjuk!"-kórus is felhangzott, de az est legmeglepőbb pillanata az volt, amikor az egyik helyi hírportál munkatársát, a Népszavának is tudósító Barabás Béla újságírót szólították a mikrofonhoz a szervezők, és miután a zsurnaliszta ki is állt a tüntetők elé, nyilvánosan megdicsérték és megköszönték neki a tüntetés megszervezéséhez nyújtott önzetlen segítségét. 

Képünk a hétfő esti eseményen készült.