Megcsúszott a rézsű Pécs határában a régi hatoson Pest felé, de már helyreállt a forgalom

2014. október 24. péntek 07:33

Frissítve: 2014. október 24. péntek 15:53

Megcsúszott a rézsű Pécs határában a régi hatoson Pest felé, de már helyreállt a forgalom

FRISSÍTVE. A vasasi elágazás és a laktanya közötti útszakaszon az esőzés miatt kő, föld és sár került az útra. Megcsúszott az út menti rézsű, a meglévő három sávból (2+1 sáv) kettőt lezártak a közútkezelő munkatársai. A forgalom jelenleg rendőri irányítással halad a Pécs felé vezető kapaszkodósávon.

FRISSÍTVE: Helyreállt a forgalom

A forgalmat a délelőtti órákban a rendőrség szakemberei irányították, délutántól pedig jelzőlámpa segítette a közlekedőket. A szakembereknek délutánra sikerült letisztítani a belső sávot, így mindkét irányban megindulhatott a forgalom, egyedül a kapaszkodósáv van lezárva - írja délután négy óra előtt kiadott közleményében Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től.
A nagy mennyiségben lehulló csapadék következtében a 6-os számú főközlekedési út 190-191 km szelvényében a vasasi elágazás és a laktanya közötti szakaszon Budapestről Pécs felé a menetirány szerinti jobb oldalon a felázott partoldal 5-6 m szélességben megcsúszott, kő, föld és sár került az útra.

"Szakembereink a társszervekkel közösen mindent megtesznek, hogy az útszakaszt a közlekedők minél hamarabb teljes szélességben használhassák, előzetes felmérések alapján a pályaszerkezet szerencsére nem sérült meg. A főút forgalma miatt az arra autózók menetidő növekedéssel számolhatnak, a helyreállítási munkákig, amit a csapadékos időjárás is befolyásolhat, a közlekedők türelmét és megértését kérjük" - olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. reggel hétkor kiadott közleményében.

Fotó: Sóki Tamás/MTI