Megállapodtak az új kollektív szerződésről a Pannon Volánnál

2014. november 17. hétfő 08:38

Megállapodás született a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. és a régióban működő Volán társaságok reprezentatív szakszervezetei (Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet és a Közúti Közlekedési Szakszervezet DDKK Régiós Szervezete) között. A konstruktív tárgyalásokat követően szándéknyilatkozatot írtak alá, melyre a minap Kaposváron került sor.

A megállapodás alapján a munkáltató és a munkavállalók számára egyaránt kiemelt jelentőséggel bíró új kollektív szerződés aláírására a hatályba léptető feltételek teljesülését követően (a Kaposvári Törvényszék Cégbíróságánál kezdeményezett beolvadással történő átalakulás bejegyzés napjával) várhatóan 2015. január 1-től kerül sor.

A munkáltató és érdekvédelmi szervezetek konstruktív együttműködése eredményeképpen létrejött megállapodás biztos alapot nyújt a jövőbeni nyugodt és békés munkavégzéshez.

A megállapodás sikeréhez nagyban hozzájárult a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szakmai iránymutatása, segítése - írja a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. leánytársasága, a PANNON VOLÁN Zrt. hétfő reggeli közleményében.