Még több hátrányos helyzetű gyermek látogathat ingyen a pécsi állatkertbe

2017. június 30. péntek 16:50

Még több hátrányos helyzetű gyermek látogathat ingyen a pécsi állatkertbe

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították azt a programot, amelynek keretében hátrányos helyzetű gyerekek kereshetik fel a régióból térítésmentesen a Pécsi Állatkertet - jelentette be dr. Őri László alpolgármester Siptár Dávid igazgatóval pénteken.

A Pécsi Állatkert 2016 nyarán kötött együttműködés a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Baranya Megyei Kirendeltségével. Az együttműködést a két szervezet december 31-ig meghosszabbította, remélve, hogy a régióból még több olyan látogató ismerheti meg állatkertünket, akinek anyagi lehetőségei ezt nem tennék lehetővé.

- Jól látszik, hogy a közös társadalmi felelősségvállalás milyen sikeres, hiszen 900 gyereknek, fiatal felnőttnek, gondozónak, ellátónak, nevelőszülőnek és pedagógusnak nyílt meg a lehetőség a park meglátogatására térítésmentesen. Olyan embereknek, akik önerőből erre nem vagy csak nehezen lettek volna képesek - hangoztatta az alpolgármester.

Őri László a megállapodás aláíráskor kiemelte, hogy sok olyan gyermek tekinthetett bele az állatkert mindennapjaiba, akinek nem adatott meg a lehetőség, hogy teljes családban, vérszerinti szülei nevelésében nőjön fel, nekik pedig kiemelkedően fontos, hogy hasznos és jó programokat biztosítsanak.

Dr. Gálné dr. Babinecz Erzsébet, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Baranya Megyei Kirendeltségének igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a nehéz sorsú gyerekeknek az állatok közelsége, megfigyelése hatványozottan többet jelent, mint másoknak, s mentálisan is jobbá teszi a gyermekek életét.

Siptár Dávid igazgató arról szólt, hogy a zoo számára a legfontosabb a program során, hogy azzal az intézmény igazi értéket tud teremteni, társadalmilag kiemelten hasznos tevékenységet tud végezni.

Forrás: Pécsi Önkormányzat