Még mindig bizonytalan a FEMA sorsa, „nevetséges” ajánlatot tett a német tulaj

2015. április 20. hétfő 08:15

Még mindig bizonytalan a FEMA sorsa, „nevetséges” ajánlatot tett a német tulaj

Tovább tart az egykor népszerű bevásárlóközpont, a FEMA kálváriája. A 2013 nyarán lángra kapott városszéli épületet a megyei kormányhivatal szerint akár el is bonthatnák, ám ilyen kérelem nem érkezett hozzájuk. Mint megtudtuk, azért nem futott még be a dokumentum, mert a kistulajdonosok a mai napig nem tudtak megállapodni a szerintük „nevetséges" ajánlatot tevő német többségi tulajjal.

Immár évek óta a romos FEMA fogadja a délről Pécsre érkezőket, és nagyon úgy tűnik, hogy ez az állapot még sokáig így marad. A lapunknak nyilatkozó egyik volt kistulajdonos elmondta, az ügyben nincs előrelépés, ők továbbra is használni szeretnék a viszonylag épen maradt északi épületrészt, az úgynevezett passzázst, a többségi tulajdonos viszont lebontaná az egész házat.

- Nevetségesnek mondható árajánlatot tett az üzletrészek megvásárlására a német többségi tulajdonos. Válaszul mi is elküldtük azt az összeget, amelyet reálisnak gondolunk. Talán mondanom sem kell, ég és föld a különbség a kettő között. Válasz sajnos a mai napig sem érkezett - számolt be az időközben történtekről az egyik érintett.

Így tehát - hiába indulhatna gyakorlatilag azonnal a dózerolás - tovább tart a patthelyzet.

Megkeresésünkre a Baranyai Megyei Kormányhivatalnál azt közölték, kérelemre, illetve a szükséges dokumentációk benyújtását követően a teljes épület elbontható lenne. Ilyen kérés azonban a tulajdonosok vitája miatt nem érkezett.

A jelenleg is kerítéssel körbezárt ingatlan veszélyes részeit már elbontották. Az épületet folyamatosan ellenőrzik, így, ha időközben jelentős állapotromlás menne végbe, a feltétlenül szükséges munkák elvégzésére azonnal kötelezést adna ki a hivatal.

Megegyezés nélkül azonban - a mostani állás szerint - legfeljebb az idő tehet pontot a FEMA ügyének végére.


Képünkön a kiégett FEMA látható. 

Palotás P. - Fotó: Kálmándy Ferenc