Még a zsarukat is meglopta volna, előzetesbe került

2015. október 08. csütörtök 15:26

A Pécsi Járásbíróság a napokban elrendelte egy pécsi férfi előzetes letartóztatását lopás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt egy hónapra. Többek között egy rendőrségi objektumból is megpróbált vasat lopni - derült ki a Pécsi Törvényszék tájékoztatójából.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2014. december eleje és idén szeptember 29-e közötti időszakban Pécs területén több helyszínre betört és onnan különböző tárgyakat illetve színesfémet lopott el, illetve próbált meg eltulajdonítani.

Legutóbb szeptember 29-én a kerítést átmászva behatolt a Pécsi Rendőrkapitányság egyik objektumába, majd az udvarról vasakat kísérelt meg elvinni háromezer forint értékben, de cselekménye közben tetten érték.

A többszörösen büntetett gyanúsított az ellene vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt folyó büntetőeljárások hatálya alatt újabb bűncselekményeket követett el, megalapozottan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő, szándékos bűncselekményt követne el - indokolt a Pécsi Törvényszék közleménye.

EQM