Másfél millióért keltek el az árverésen a Punnany Massif hangszerei

2014. december 22. hétfő 15:27

Másfél millióért keltek el az árverésen a Punnany Massif hangszerei

Csaknem másfél millió forint plusz adományhoz jutott a mélyszegénységben élő gyerekek felzárkóztatását segítő Szimfónia zenei program annak a jótékonysági licitnek köszönhetően, amelyen a Punnany Massif "óriáshangszerei" kerültek kalapács alá.

A befolyt pénz szegény gyerekek számára nyújt lehetőséget a programban való részvételre.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Programjának célja, hogy minél több hátrányos helyzetű gyerek vehessen részt zenei képzésben. Az adománygyűjtéshez kapcsolódó árverésre a zenekar azokat az "óriáshangszereket" bocsátotta kalapács alá, amelyek végigkísérték idei koncertjeiket, és a Hétköznapi hősök című klipjükben is megjelentek.

A december 8-18. közötti liciten több mint 700 000 forint gyűlt össze vállalatok és magánszemélyek felajánlásából, az OTP Bank pedig minden befolyt forinthoz további egy forintot adott hozzá. A felajánlott összeg így megközelíti a másfél milliót - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A Venezuela nyomornegyedeiből indult zenepedagógiai módszer célja, hogy segítse a nehéz körülmények között élő gyerekek képességeinek sokrétű fejlődését, megvalósítható célokat vigyen az életükbe és megtapasztalhassák a közös zenélés élményét.

Képünkön: a pécsi zenekar koncertje idén nyáron a Fishing on Orfű fesztiválon. 

MTI - Fotó: Sóki Tamás