Már ötezren konzultáltak Páva Zsoltékkal Pécs jövőjéről - folyik a kérdőívek feldolgozása

2015. március 28. szombat 19:29

Már ötezren konzultáltak Páva Zsoltékkal Pécs jövőjéről - folyik a kérdőívek feldolgozása

Javában zajlik a konzultáció a pécsi városvezetés és az itt élő polgárok között arról, hogy mire költse a város a 2020-ig várhatóan rendelkezésére álló nagyjából 40 milliárd forintos fejlesztési támogatást. Mint azt a városházán érdeklődésünkre elmondták, eddig nagyjából ötezer kitöltött kérdőív érkezett vissza.

Mostanra minden pécsinek találkoznia kellett azokkal a kérdőívekkel, amelyeken azon érdeklődik a városvezetés, hogy mire költsenek egy nagy halom pénzt.

Az összeállított tizennégy kérdés többek közt a munkahelyteremtésre, a helyi termékekre, termelőkre, a városunkban tanuló külföldi hallgatókra, az iparra, illetve a buszcsere program folytatására vonatkoznak.

Mint azt a pécsi önkormányzattól megtudtuk, eddig körülbelül ötezer levelet küldtek vissza a pécsiek, akiknek amúgy március utolsó napjáig van erre lehetőségük. A tapasztalatok azt mutatják, a többség ragaszkodik a hagyományos módhoz, több mint kilencven százalékuk ugyanis postai úton, az ingyenes válaszborítékban juttatta vissza a kitöltött papírt.

A városházi illetékesek ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a város honlapján elektronikus úton is részt lehet venni a konzultáción.

Arra vonatkozó kérdésünkre, hogy miért indították útjára az akciót, azt közölték, "a konzultációnak köszönhetően a pécsi polgárok elmondhatják véleményüket, elképzeléseiket a jövőt illetően". E mellett pedig - tették hozzá - a későbbi pályázatokon való sikeres szereplés esélyét és az érdekérvényesítést is nagyban elősegíti, ha a tervek mögött „több ezer ember akarata áll".

Hogy pontosan mi a városlakók kívánsága, egyelőre nem tudhattuk meg, nem szeretnék ugyanis befolyásolni azokat, akik még nem válaszoltak a kérdésekre. Mindössze annyit árultak el, hogy a kérdőívek feldolgozása már elkezdődött, amint befejezik a munkát, tájékoztatást adnak az eredményről.

Palotás P. - Fotó: Kálmándy Ferenc