Már 15 ezer pécsinek van Tüke-kártyája - Csak kacsa, hogy sorban lépnének ki a cégek

2014. április 21. hétfő 21:18

Már 15 ezer pécsinek van Tüke-kártyája - Csak kacsa, hogy sorban lépnének ki a cégek

Április első szombatján, a II. Kertváros Napon köszöntötték Pécsett a tizenötezredik Tüke-kártya tulajdonost. A számos kereskedelmi szolgáltatásra kedvezményeket nyújtó plasztiklapocska nagyon népszerű a felhasználók körében - ezt mondta a Pécsi Újságnak Rabiné Kovács Eszter, a Tüke-kártya menedzsere.


- Egy év alatt megduplázódott a kártyabirtokosok száma. A tavalyiakhoz hasonlóan idén májusban és szeptemberben újabb akciókat tervezünk az OTP Bankkal, azonban részleteket egyelőre nem mondhatok még ezzel kapcsolatban. De ismét szervezünk Tüke-hétvégét is, amely a tavaly júliusi nagy sikerű rendezvényünk megismétlését jelenti. A kártyatulajdonosok ekkor féláron juthatnak hozzá bizonyos szolgáltatásokhoz, például autóápolási szerekhez vagy divatárukhoz.

A mintegy 180 partnercég - melyek száma egy év alatt az ötszörösére növekedett - általában öt- és húszszázalékos engedményt biztosít a náluk vásárlók számára. Mint megtudtuk, csak kacsa az a kereskedők körében terjedő hír, hogy egyre többen lépnek ki a kedvezményt adó  cégek közül,, bár tényleg akad olyan vállalkozás (igaz, elenyésző számban), mely csökkentette a kedvezmények arányát.

- Egy papírbolt tízről ötre, egy belvárosi sóbarlang tizenötről tíz százalékra csökkentette a kedvezmény mértékét a nyugdíjasok számára. Utóbbi azzal indokolta döntését, hogy a szolgáltatást inkább kismamák és fiatalabbak veszik igénybe, az idősebb generáció alig-alig.

Ennek ellenére volt olyan cég, amely a Tüke plasztik helyett saját törzsvásárlói kártyát készített, de egy mélygarázst üzemeltető vállalkozás is kilépett a szerződéses partnerek közül. Igaz, teszi hozzá Kovács Eszter, velük újból folynak a tárgyalások a programba való visszatérésükről.

- A visszajelzések összességében pozitívak, a Bóbita Bábszínházban például havonta közel ötvenen érvényesítik a Tüke-kártya által nyújtott előnyöket. De van olyan kozmetikai szolgáltató is, amely fél év alatt közel húsz visszatérő vendéget köszönhet a programnak köszönhetően - mondta a menedzser.

Képünk a Széchenyi téren található Tüke Irodában készült.

H. L. B. - Fotó: Dittrich Éva