Majd' egymilliós értékben lopott fényképezőt, ékszert

2017. április 13. csütörtök 18:00

Majd' egymilliós értékben lopott fényképezőt, ékszert

A Pécsi Járásbíróság április 13-án elrendelte egy alsónémedi férfi előzetes letartóztatását egy hónapra, nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt. 

A gyanúsított ismeretlen társával április 11-én, Pécsett egy társasház több lakásába hengerzár törés módszerével behatolt és onnan különböző dolgokat - fényképező gépeket, objektívet, vakut, órát, ékszereket, készpénzt - tulajdonítottak el, csaknem egymillió forint értékben.

Az egyik lakásban a rendőrséghez bekötött biztonsági berendezés volt, melynek jelzésére a helyszínre érkező rendőrök a társasházból kilépő elkövetők egyikét, a gyanúsítottat elfogták. A gyanúsított elfogását követően magát szlovák állampolgárnak adta ki és hamis, szlovák nyelvű iratokkal igazolta magát, társát nem sikerült elfogni.

A gyanúsított büntetett előéletű, belföldön és külföldön is büntetőeljárás hatálya alatt áll. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, ismeretlen társával összebeszélve további tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, vagy más módon igyekezne meghiúsítani a bizonyítást, illetve újabb - szabadságvesztéssel fenyegetett - bűncselekményeket követne el.

A határozat jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék