Magyarok nyerték a mentős versenyt, a Pogányban szolgáló Hirschinger Tamással a fedélzeten

2016. június 24. péntek 15:50

Magyarok nyerték a mentős versenyt, a Pogányban szolgáló Hirschinger Tamással a fedélzeten

Második alkalommal nyerték meg a magyar légimentők a közelmúltban Csehországban rendezett mentős versenyt. A győztes csapat tagja volt Hirschinger Tamás, a mohácsi mentőállomás vezetője, aki a pogányi légimentőknél is szolgálatot tesz hosszú évek óta.

Ismét óriási sikert arattak a magyar mentősök: a világ egyik legnagyobb szabású versenyén, a csehországi a Rallye Rejvizen a légimentősök az első helyet szerezték meg.

A napokban rendezett megméretésen a magyar egység a japánoknál, a kanadai és a finn versenyzőknél is jobbnak bizonyultak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének tájékoztatása szerint a magyarok az orvosi szintű mentőellátás kategóriájában végeztek az első helyen, ahol az indulóknak tíz komplex szakmai feladatot kellett megoldaniuk.

A mentőtiszt vezetésével induló szakápolók versenyében a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. másik csapata a negyedik, az Országos Mentőszolgálat budaörsi mentőállomása pedig az ötödik helyezést érte el.

"Gratulálunk légimentő Bajtársainknak" írja az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. "Idén is a magyar csapatáé lett az első hely. A győztes tagok: Bujdosó Ádám, Elmer János, Hirschinger Tamás és Dr. Jászkuti Ákos."

A győztesek egyike, Hirschinger Tamás mohácsi, a mentőállomás állomásvezetője, valamint 2005 óta paramedikus a pogányi légimentőknél.

Képünkön: a győztes csapat.

M. B. - Fotó: Facebook