Magas számban állandósultak a bonyolult jogi ügyek Baranyában

2015. március 27. péntek 16:14

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség - a Baranya Megyei Főügyészséggel közös összügyészi értekezlet keretében - 2015. március 27. napján értékelte 2014. évi tevékenységét. Az értekezleten dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes is részt vett. A főügyészség sajtóközleménye az alábbiakban olvasható.

"Bernhardt Istvánné dr. fellebbviteli főügyész értékelésében kiemelte, hogy 2014-ben a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség munkatársai változatlan személyi és tárgyi feltételek mellett, magas színvonalon teljesítettek. Az ügyek feldolgozása határidőben és eredményesen történt meg.

Ezt követően a szervezet büntetőjogi szakági munkájáról dr. Káli Katalin osztályvezető ügyész számolt be, majd a közjogi szakág szakmai tevékenységét dr. Bércesi Zoltán
főügyészhelyettes összegezte.

Dr. Káli Katalin osztályvezető ügyész beszámolójában elemezte a bűnözés struktúrájának 2014-ben tapasztalt sajátosságait, a bűncselekmények jellemzőinek változását, az ügyészi intézkedések számának, eredményességének alakulását, valamint felhívta a figyelmet egyes, az ügyészi tevékenység során érzékelt jogalkotási problémákra.

Hangsúlyozta, hogy a ténybeli és jogi megítélés szempontjából is bonyolult ügyek magas számban állandósultak.

Dr. Bércesi Zoltán főügyészhelyettes a beszámolási időszak legfontosabb jellemzőjeként az új btk. hatálybelépésével kapcsolatos magánjogi tárgyú ügyészi feladatok minőségi és mennyiségi változásaira mutatott rá. E változás különösen a civil szervezetekkel kapcsolatos nyilvántartási ügyek markáns növekedésében mutatkozott, amely ugyanakkor az ügyintézés időszerűségét és eredményességét nem befolyásolta.

A szakági beszámolókat követően dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes a
fellebbviteli főügyészség tevékenységének értékeléseként kiemelte, hogy az ügyészek magas szakmai színvonalon és időszerűen végezték a munkájukat, amelyért köszönetét fejezte ki.

Pécs, 2015. március 27.

Bernhardt Istvánné dr.
c. legfőbb ügyészségi ügyész
fellebbviteli főügyész"

EQM