Ma estétől irtják a gyomot a pécsi közterületeken

2016. július 26. kedd 17:18

Ma estétől irtják a gyomot a pécsi közterületeken

A BIOKOM Nkft. július 26. és augusztus 5. között végzi Pécs város közterületein a forgalmasabb terek (elemes vagy szórt felületű) burkolatainak vegyszeres gyomirtását.

A permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig.

A felhasznált permetszerek: Amega 2.5% (gyomirtó) és Nonit (tapadásfokozó), amelyek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szerek. A permetszerek élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált anyagok emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A BIOKOM igyekszik a pécsi lakosságot naprakészen tájékoztatni a várható permetezési munkákról, így a munkavégzés előtt a helyi médiában információt nyújt annak érdekében, hogy az érintett lakók el tudják végezni az általuk fontosnak tartott intézkedéseket, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása. (Váratlan időjárásváltozás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!)

A szolgáltató felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

Kedden éjjel a következő helyszíneken dolgoznak a BIOKOM munkatársai:

Barbakán-bástya körüli burkolat, Barbakán-kert belső járda, Barbakán-várárok, Boldogságház belső udvar, Flórián tér, Aradi vértanúk útja járda, Kálvária út járda, Memi Pasa fürdője mellett, Király utcai Átrium üzletház előtti kavicsos parkoló, Színház tér déli oldala, különösen a szökőkutak mellett, Jókai tér a "Föld köldöke" szökőkút kövek között, Jókai téri faveremrácsok, Jókai u. Általános Iskola "Táncoló gyerekek" szökőkútnál, Széchenyi tér faveremrácsok és padok mellett, Király utca faveremrácsok, Zsolnay körforgalom a szobor körül, Terracina tér, Európa tér, Ágoston tér, Ágoston téri romok, Nagy L. Kir. út - Bajcsy Zs. u. délnyugati oldal, Kórház tér faveremrácsok, Köztársaság tér faveremrácsok és szökőkút környezete, Egyetem utca, 48-as tér burkolatai. 

Forrás: BIOKOM Nkft.