Lemondott Fodor Ibolya a KÉK vezetéséről, régóta foglalkozott a távozás gondolatával

2015. szeptember 25. péntek 11:43

Lemondott a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület (KÉK) elnöke, Fodor Ibolya. Szerinte összeegyeztethetetlen képviselői munkájával az egyesület vezetése.

- Azért jutottam erre az elhatározásra, mert azt tapasztaltam, összeegyeztethetetlen a pécsi önkormányzatban végzett munkám az egyesület vezetésével - indokolta hosszas megfontolást követően hozott döntését a Pécsi Újság.hu-nak Fodor Ibolya. - A pécsi közgyűlésben szeretnék tovább dolgozni, de természetesen az egyesület új vezetőjének mindenben a segítségére leszek.

Hozzátette, régóta foglalkozik a távozás gondolatával a KÉK éléről, korábban azonban nem találták meg azt a személyt, aki felelősséggel folytatná a munkát a kertvárosi egyesület élén. Most azonban dr. Cseresnyés Ferenc személyében igen, így fájó, de nyugodt szívvel adja át posztját utódának.

Dr. Cseresnyés Ferenc a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának docense. Évtizedek óta Pécsett, a Kertvárosban él.
- A városrész jelene és jövője, az itt élők mindennapjainak minősége számomra különösen fontosak. Úgy gondolom, hogy ezek alakításában a Kertvárosiak az élhető Kertvárosért Egyesület (KÉK) megkerülhetetlen feladatot lát el: meg tudja szólítani a különböző korosztályokat és az eltérő társadalmi helyzetűeket is, így azoknak is lehetőségeket, esélyt kínál a tartalmas és hasznos elfoglaltságokra, akik egyébként céltalanul töltenék az idejüket - fogalmazott dr. Cseresnyés Ferenc.

- Magam a KÉK programjainak gyakori résztvevője voltam, s gyermekeim is rendszeresen látogatták a Ház által szervezett napközis táborokat. Vagyis tudom, hogy mire vállalkoztam. Feladatomnak tekintem az egyesület eddigi tevékenységének folytatását, valamint az új kezdeményezések felkarolását is. Kiemelten fontosnak tartom mindezek mellett azt is, hogy az egyesület tevékenységét a kertvárosiak és a pécsiek az eddigieknél is jobban megismerjék, hogy minél többen keressék és érdeklődjenek szolgáltatásaink, programjaink iránt - szögezte le dr. Cseresnyés Ferenc.

EQM - Fotó: Dittrich Éva