Lelkesek és közvetlenek: van, aki a Máriagyűdi Ifjúsági Találkozón lelte meg Istent

2017. július 01. szombat 16:36

Lelkesek és közvetlenek: van, aki a Máriagyűdi Ifjúsági Találkozón lelte meg Istent

Pénteken kezdődött a harmincötödik Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó (MIT). A kegyhelyen szorgos csapat végezte a szervezéssel kapcsolatos utolsó simításokat, s közben arról meséltek lapunknak, miért fontos számukra az esemény.

A máriagyűdi hétvége legtöbb programjánál szükség van a dalos pacsirtákra, ezért a zenészek reggel óta az énekek válogatásán dolgoztak, míg a többiek fákat díszítettek és fogadták a sátrakkal, túrazsákokkal érkező résztvevőket.

Százötvenen regisztráltak, és még csaknem ennyi fiatalt várnak a hétvége során. De vannak, akik csak egy-egy program miatt jönnek, hiszen mások mellett előadást fog tartani Nagy Péter (a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa), misét pedig Udvardy György pécsi megyéspüspök. Mindezek előtt az első este ismerkedős csapatjátékokra hívták a résztvevőket, majd a Márkus Színház tartott bábelőadást, legvégül a tábortűz mellett lehetett folytatni a közösség megélését.

Abai Márta, a zenész csoport vezetője azt szereti a legjobban a Máriagyűdi Ifjúsági Találkozókban, hogy mindenki nagyon barátságos. „Eddig, ha bárkivel beszélgetni akartam, vagy szükségem volt valamire, azonnal segítettek. Látszott, hogy a szervező csapat nagyon összeszokott és tényleg mindent azért csinált, hogy akik ide jöttek, azoknak jó legyen. Idén én is részt veszek a szervezésben és nagyon jó ebben benne lenni. Az a célunk, hogy mindenki nagyon jól érezze magát."

Arról, hogy miért választják ennyien az, eseményt Rudolf Zsófia mesélt: „Más fesztiválokon, találkozókon élményekkel gazdagodik az ember, itt viszont lelkileg kap egy plusz töltetet az élmények mellett."

Továbbá a szervezők elmondták azt is, hogy nagyon sokan érkeznek keresőként. „Keresik Istent. Pont tavaly mesélte egy lány, hogy ő itt, a MIT-en találta meg Istent, ezért neki nagyon fontos, hogy minden évben visszajöjjön. De vannak, akik egy barátjuk miatt jönnek, nem pedig azért, mert keresztények, aztán belőlük is visszajárók lesznek."

Akik szívesen ellátogatnának a rendezvényre, azoknak nincs mit tenniük, mint szedni a sátorfájukat és elutazni a Máriagyűdi Kegyhelyhez. Minden érdeklődő számára van hely.

Képünkön: a találkozó résztvevőinek egy csoportja: (balról-jobbra): Gazdag Botond, Rudolf Zsófia, Abay Márta, Papp Kinga.

 

 

Vermes Nikolett - Fotó: Laufer László