Lehet, hogy nem véletlenül szabadultak el a pécsi buszok kerekei, tart a nyomozás

2017. március 03. péntek 15:07

Lehet, hogy nem véletlenül szabadultak el a pécsi buszok kerekei, tart a nyomozás

A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt nyomoznak a rendőrök azt követően, hogy februárban menet közben elszabadult az egyik helyi járat kereke a Kertvárosban. A szóban forgó bűncselekményt csak szándékosan lehet elkövetni, azaz, ha a gyanú igazolódik, az azt jelenti, valaki vagy valakik szándékosan idézték elő a történteket. Lapunk értesülései szerint korábban két hasonló eset is történt.  

Február tizedikén hajnalban, öt óra előtt pár perccel a Nagy Imre úton kiesett és elszabadult az egyik helyi járatú autóbusz bal hátsó kereke. A meglehetősen súlyos kerék ezt követően a járdán megrongált egy reklámtáblát, majd tovább gurult, és összesen három parkoló autónak is nekiütközött, mire megállt.

A Volvo utasokat nem szállított.

Az eset során pusztán anyagi károk keletkeztek, szerencsére nem sérült meg senki. Ez azonban csak a véletlen műve, ugyanis az elszabadult kerék akár nagyon súlyos sérüléseket is okozhatott volna az arra járóknak, de ha nem parkoló, hanem mozgó járművekkel ütközik, annak is komoly következményei lehettek volna.

A Pécsi Újság.hu értesülései szerint ráadásul korábban két hasonló eset is történt.

Tavaly novemberben és nyáron ugyanilyen gyártmányú és típusú autóbuszok egy-egy kereke esett ki.

Három év is lehet a büntetés

Aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával vagy más hasonló módon más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A rendőrségen érdeklődésünkre megerősítették, közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt rendeltek el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel további információkat egyelőre nem kívánnak adni.

Ilyen bűncselekményt, amelynek gyanúja miatt zajlik az eljárás, csakis szándékosan lehet elkövetni. Mindez azt jelenti, ha a feltevés beigazolódik, akkor valaki vagy valakik tudatosan idézték elő a történteket.

Tüke Busznál információink szerint belső vizsgálatot rendeltek el, annak lezárásáig nem nyilatkoznak.

Képünk illusztráció.

 

M. B.