Legyen folytatása! - Az "Egy kis pécsi zene" utolsó felvonását halljuk e hétvégén - VIDEÓ

2014. szeptember 26. péntek 17:27

Legyen folytatása! - Az

Egy kitűnő kezdeményezés utolsó felvonásához érkeztünk ezen a hétvégén: a Pannon Zenebaráti Kör szervezésében a Városháza erkélyéről adtak négy héten át mini koncertet ismert pécsi zenekarok, zenészek és művésznövendékek. Ha csak húsz percre is, de fantasztikus és egyben andalító hangulatot teremtve ezzel a belvárosban. 

A szervezők azt szeretnék elérni, hogy Pécset a zene városaként is ismerje a külvilág, ezért céljuk, hogy megmutassák a zene állandó jelenlétét a városban.



Az „Egy kis pécsi zene" (Eine kleine Pécser Musik, A Little Music from Pécs) című sorozat élő szobrot kívánt állítani a pécsi zenének, ezért a pécsi zenészek önkéntességének köszönhetően szeptember minden hétvégi napján, azaz péntek-szombat-vasárnap délután négy órakor 20 perces minikoncert rendeztek/rendeznek a Városháza első emeleti erkélyén.

Csak úgy, csak azért, hogy szóljon a zene Pécsett, ahol egyébként is mindig jelen van, ott van a muzsika.

Mivel a koncertek a megszokotthoz képest egészen más miliőt biztosítanak Pécs belvárosának, bízunk benne, hogy - bár a meghirdetett program szerint ez az utolsó ilyen hétvége - a sorozat folytatódni fog.

Sőt, azt sem tartanánk elrugaszkodott ötletnek, ha ezentúl minden nap hallhatnánk a pécsi művészeket a város főterén játszani - a pécsi polgárok örömére és az idelátogató turisták kedvére.

Kapcsolódó videó

Egy kis pécsi zene Egy kis pécsi zene

P. Zs.