Látványetetéssel és bemutatókkal készül az állatkert az Állatok Világnapjára

2016. szeptember 30. péntek 16:40

Látványetetéssel és bemutatókkal készül az állatkert az Állatok Világnapjára

Szombaton számos érdekes és izgalmas programmal ünneplik az Állatok Világnapját a Pécsi Állatkertben.

Az állatkert dolgozói egész nap különböző állatok látványetetésével kedveskednek a látogatóknak. Délelőtt tíztől négy óráig minden órában az ormányos medvét és a mosómedvét etetik, tíz órakor a pumát, fél tizenegykor a vízilót a látogatók segítségével, tizenegykor pedig az oroszlánt. A borjúfókák etetése és tréningje előbb fél tizenkettőkor, majd fél háromkor lesz.

Délben a csimpánzokat lepik meg a gondozók, majd egy és kettő óra között az akvárium-terráriumban lehet kalandozni. Kettőtől a katta kifutót látogathatják meg az érdeklődők. Végül négy órakor a borz és a tűzróka kerül sorra a látványetetésben.

Az ökoturisztikai parkban is érdekes programokat tartanak. Délelőtt tízkor a Hangoló Zenés Gyermekszínház Állati fejtörő című előadását nézhetik meg a látogatók. Kettőkor Böbe, a labrador engedelmességi és ügyességi bemutatója, háromkor solymászbemutató szórakoztatja a közönséget.

A nap folyamán az úgynevezett TapiZoo, Frédi-Béni autók és pedálos traktorok, valamint Talpaló NyomoZoo játékos fejtörő vár a gyerekekre, akik a program alkalmából találkozhatnak Grafittal, a birkával és Lunával, a lámával is.

 

EQM