Közösségi kerttel zöldítenék tovább Pécset

2016. július 24. vasárnap 13:18

Közösségi kerttel zöldítenék tovább Pécset

Új színfolttal gazdagodhat Pécs, ha megvalósul az egyik civil csoport kezdeményezése. A terv egy olyan kert kialakításáról szól, ahol a városlakók is termeszthetnek növényeket, e mellett számos programnak is helyszínt biztosítanának.

Már a belváros több pontján is találkozhattak a figyelmesebbek a Zöld Folt Közösségi Kert matricáival. A civil csoport tagjai - mint az közösségi oldalukon olvasható - egy olyan közösségi tér kialakításán dolgoznak, ahol a fenntarthatóság iránt elkötelezett emberek találkozhatnak, beszélgethetnek és megismerkedhetnek egy új életmóddal.

Lehetőséget biztosítanának iskoláknak, családoknak, illetve civil szervezeteknek arra, hogy saját kertrészt béreljenek és maguknak termeszthessenek.

A kerthez az elképzelések szerint egy büfé is tartozna, ahol a helyi termelőktől származó ételeket, italokat lehet majd fogyasztani. Terveznek koncerteket, filmklubokat, beszélgetéseket és számos más programot.

A közösségi kert egyelőre csak ötlet szintjén létezik, de a kezdeményezők szívesen várják azok jelentkezését, akik segítenének a megvalósításban. Bővebb információ ide kattintva érhető el.


Képünkön:
matricán népszerűsítik a kezdeményezést a pécsi belvárosban. 

EQM - Fotó: Facebook/Zöld Folt Közösségi Kert