Közel ötszáz hímes tojást láthatunk a Zsolnay Negyedben

2015. március 27. péntek 17:16

Közel ötszáz hímes tojást láthatunk a Zsolnay Negyedben

Közel félezer hímes tojás érkezik a Zsolnay Kulturális Negyedbe. A húsvétváró program részeként nyílik meg a Látogatóközpontban a Tojásdíszítők Országos Kiállítása március 29-én, vasárnap. 

Március 28-án, szombaton rendezik meg a Zsolnay Kulturális Negyedben a Tojásfestők Országos Konferenciáját. A zártkörű szakmai rendezvény résztvevőinek alkotásai kerülnek kiállításra másnap. Az április 10-ig ingyenesen megtekinthető kiállításon a Tojásdíszítők Egyesületének 450 darabból álló, különböző technikákkal díszített tojásait tekinthetik meg a látogatók. 

A rendezvény a Zsolnay Kulturális Negyed húsvétváró programsorozatának része. Ennek keretében a tojásírók kézműves foglalkozásán március 28-án, szombaton 15 órától Tojásíró foglalkozás várja a felnőtteket, ahol kipróbálhatják a nagyobb precizitást igénylő technikákat, 16 órától pedig a Húsvéti műhelyen a gyerekek tanulhatják meg a hagyományos tojásfestési eljárásokat. A Zsolnay Kulturális Negyedben március 28. és április 10. között közel húszféle tematikus húsvéti programmal várják a családokat, melyek közül egy kivételével mindegyik ingyenes.

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.