Közel nyolcezren látogattak ki a kormányhivatali Nyílt Napra

2016. május 30. hétfő 13:15

Közel nyolcezren látogattak ki a kormányhivatali Nyílt Napra

A Baranya Megyei Kormányhivatal május 28-án - a pécsi városi gyereknapi rendezvény keretében - nyílt napot tartott Pécsett, az Expo Centerben. A kormányhivatali nyílt nap célja, hogy a megyében élő családok kötetlen formában, érdekes és vidám programokon keresztül ismerkedjenek a Kormányhivatal tevékenységével.

Az immár több éve hagyományosan megszervezett kormányhivatali nyílt napon a Kormányhivatal számos szakterülete képviselteti magát, és kötetlen formában szólítja meg a rendezvényre ellátogató családokat.

Az Expo Center központi részén ezúttal 14 sátorban várták a Kormányhivatal különböző főosztályainak munkatársai az érdeklődőket. Külön standon mutatkozott be a Baranya Megyei Európai Információs Pont, valamint a Baranya Megyei Védelmi Biztosság. Az idei évben a Kormányhivatal támogatásával megvalósuló munkaerő-piaci program, az „Önindító2015" képviseletében Luliák Krisztina, gyerekek számára készülő, egyedi, színes textilfiguráit is megtekinthették a rendezvényre látogatók.

A kisebbeknek szóló programok közül különösen sok érdeklődőt vonzott az erdei növények és ásványok bemutatója, a trófeakiállítás, a mikroszkópozás, a maggyűjtemények vizsgálata, az építészeti kvíz, a környezettudatos gondolkodást serkentő játékok. A gyerekek nagy örömmel próbálták ki a standok között felépített mini kreszpályán az elektromos kisautókat is. A felnőttek körében népszerűek voltak az egészséges életmódhoz kapcsolódó mérések, tanácsadások, az élelmiszerbiztonsági kérdőívek, de sokan tesztelték az elméleti közlekedési vizsgához szükséges tudásukat és az ütközési szimulátort is.

A gyerekekre gondolva a Kormányhivatal az idei évben „Barátaim az állatok" címmel hirdette meg rajzpályázatát. A pályázatra a megyéből mintegy 1200 alkotást küldtek be az óvodás és alsó tagozatos általános iskolás gyerekek. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes rajzok alkotói dr. Horváth Zoltán kormánymegbízottól vették át oklevelüket és ajándékukat az Expo Center színpadán.

A nagy sikerű gyermeknapon - a szervezők tájékoztatása szerint - közel 8 ezer fő vett részt. A kormányhivatali nyílt napon készült fotókat a jobb oldalon található képgalériában lehet megnézni.

Forrás: Baranya Megyei Kormányhivatal