Kőváriék szerint megegyeztek a vita feltételeiről

2014. szeptember 16. kedd 08:35

Hétfőn megtartották a polgármester-jelöltek közötti egyeztetést, a kedden este hatkor a ZSKN-ben tartandó vitával kapcsolatban. Ugyan minden jelölt meghívást kapott, de mégsem biztos, hogy ott lesz mindenki. A fórumról terveink szerint helyszíni tudósításban és képriportban számolunk be az este folyamán.

Az ÖPE tájékoztatása szerint jelen volt az egyeztetésen dr. Keresztes László Lóránt az LMP, Gyimesi Gábor a Jobbik, Tukora Gábor a MOMA jelöltje, valamint Gulyás Emil, az MSZP városi elnöke, aki Cserfainé Dr. Kovács Ágnest képviselte, Haraszty Gábor független jelölt és Kővári János az ÖPE polgármester-jelöltje.

Az, hogy Páva Zsolt nem képviseltette magát, valószínűleg azt jelenti, hogy Pécs polgármestere nem vesz részt a vitán. (Mint a sajtóban korábban megjelent, több meghívott is kifogásolta a korrekt előzetes egyeztetés hiányát - a szerk.)

A hétfői megbeszélésen jelenlévők mindenesetre megállapodtak abban, hogy mindenkinek egyenlő időkeret áll majd rendelkezésére, a hozzászólások sorrendjét sorsolással döntik el. A rendezvényen bárki részt vehet, a vita után a hallgatóság kérdéseket tehet fel a jelölteknek. A továbbiakban még három alkalommal lesz vita keddenként ugyanebben az időben.