Kosaras napot tartottak a Rátgéber Akadémián

2017. január 18. szerda 15:27

Kosaras napot tartottak a Rátgéber Akadémián

Január 17-én több mint kétszáz kertvárosi óvodás vett részt a Rátgéber Akadémia kosárlabda napján. Az ovis kosárnappal a Széchenyi István Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Általános Iskolája és Sportiskolája és a Rátgéber Akadémia közös, 2017 őszén induló kosárlabda osztályát is népszerűsítették.

"Nem lehet elég korán elkezdeni a kosárlabdával való ismerkedést" - a Rátgéber Akadémia ennek szellemében nagycsoportos óvodásoknak hirdetett kosárlabda napot január 17-én a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban.

A nyolc kertvárosi óvoda több mint kétszáz óvodása a TükeBusz különjáratával érkezett, és két turnusban vett részt a több állomásból álló, labdás akadálypályán. A feladatokat a Rátgéber Akadémia edzői vezényelték le, a gyerekek pedig a hozzájuk méretezett palánkokon kipróbálhatták akár a zsákolást is.

A mini kosárlabdás játékokkal a Széchenyi István Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Általános Iskolája és Sportiskolája és a Rátgéber Akadémia közös, 2017 őszén induló általános iskolai kosárlabda osztályát is népszerűsítették az óvodások és a tagintézmények körében.

„Egy nagyon sikeres ovis kosárlabda napot tartottunk, Pécs városa és az óvodák, a PSN Zrt, a TükeBusz, valamint a Rátgéber Akadémia együttműködésének köszönhetően nagyon sok nagycsoportos kisgyermeket tudtunk megmozgatni" - nyilatkozta Rátgéberné Csák Magdolna, a Rátgéber Akadémia óvodai és általános iskolai kosárlabda koordinátora.

„A gyerekek nagyon élvezték a feladatokat, mi pedig nagyon örültünk, hogy kis ízelítőt adhattunk a sportágból edzőink segítségével. Rendezvényünkkel minél több óvodás és szülő figyelmét szeretnénk felhívni a Széchenyi és a Rátgéber Akadémia ősszel induló kosaras osztályára, ahová szeretettel várjuk a gyerekeket. Köszönjük az intézmények vezetőinek és óvónőinek a közreműködést!"

Zalay Zoltán, az esemény másik szervezője hozzátette: az óvodás kosárnap-sorozat folytatódni fog a közeljövőben, január 26-án Pécs nyugati városrészének ovisai próbálhatják ki magukat az akadálypályán, márciusig pedig minden városrész óvodásait szeretnénk megszólítani. „Bízunk abban, hogy ezzel a vidám és élvezetes programmal sikerül felhívnunk a figyelmet az ősszel induló osztályunkra, és minél többen választják a kosárlabda specializációjú osztályunkat."

Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány