Korzika, a szépség szigete

2014. június 02. hétfő 18:30

Korzika, a szépség szigete

7 éjszaka 2/3 csillagos szállodában reggelis ellátással. Utazás autóbusszal. 

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  

Időpont: 2014.09.08.

1. nap: Budapest - Montecatini Terme
Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Montecatini Terme-be. Érkezés az esti órákban.

2. nap: Livorno - Bastia - Saint Florent
Utazás Livorno városába. Áthajózás Korzikára. Utazunk a szállás felé, Saint-Florent városába, ami a Földközi-tenger egyik legszebb öblében terül el, ezáltal sok költőt és írót ihletett meg. Városnézésünk során útba ejtjük a 12. sz-i katedrálist, a citadellát, és a sétányt. Majd fakultatív szabadidő és a szállás elfoglalása az esti órákban.

3. nap: Saint Antonino - Calvi - Porto
Első állomásunk San Antonino, a IX. századi vár körül kiépült falucska egészen különös hangulatot áraszt, szűk, lépcsős utcáit gyalogosan járhatjuk be. Következő megállónk a magas hegyekkel körülzárt Calvi, melyet a tenger fölé magasodó fellegvár ural. Calvi-t a korzikaiak Kolombusz Kristóf szülővárosának tartják: megnézzük az állítólagos szülőházát, az égbe nyúló fellegvárat, majd séta a kikötőnegyedben. A legszebb úton, a D81-en haladunk tovább Porto-ba, aminek az öblét felvették az Unesco világörökségi listára, olyan egyedülálló a tenger és a hegyek látványa; kikötőjét pedig egy jellegzetes genovai őrtorony védi. Szállás Ajaccio környékén.

4. nap: Ajaccio - Propriano - Sartene - Sainte Lucie
A híres francia császár, Napóleon szülővárosába látogatunk el, sétánk alkalmával megtekintjük a szülőházát; a katedrálist, ahol megkeresztelték; emlékművét; és a fellegvárat. Ezután Filitosa, a sziget legfontosabb régészeti lelőhelyének megtekintése. Folytatjuk utunkat a Valinco-i öbölben elhelyezkedő Propriano élénk kikötővárosába, ahol a szép, homokos strandokon fürdési lehetőség is adódik. A nap végén ellátogatunk Sartene-ba. Séta a meredek hegyoldalra épült óvárosi zegzugos utcáin, a gránitból épült házak között helyi termékeket, ajándéktárgyakat árusító kis boltok kínálják portékáikat. Mai utolsó megállónk Sainte Lucie de Tallano jellegzetes hegyi falu, hagyományos korzikai építészettel (torra). Szállás Dél-Korzikán.

5. nap: Bonifacio - Porto Vecchio - Castellu d'Arraghju
A tenger feletti mészkősziklákra épült Bonifacio városa páratlan látványt nyújt (Citadella, genovai kapu) majd fakultatív sétahajózási lehetőség a fehér sziklák mentén a tengeri barlangok, kis öblök felfedezésére. Következő megállónk Porto Vecchio, séta a kedvelt magaslati óvárosi részen. A torre kultúrát képviselő legjobb állapotban fennmaradt erődítmény megtekintése, Castellu d'Arraghju. Visszatérés a szállásra.

6. nap: Col de Bavella hágó - Corte - Vescovato
Elindulunk vissza észak felé csodás hegyi panoráma úton, ahol megcsodáljuk a sziget legszebb hágóját, Col de Bavella-t (1218 m), rövid megálló. Utunkat folytatva kiérünk észak-korzika fürdőöblökkel tagolt partszakaszára, fürdési lehetőség. Délután Corte-ban teszünk látogatást, séta korzika nemzeti hősének, Paolinak a városában (fellegvár, kilátó). Továbbutazás Vescovato jellegzetes korzikai, erődített falujába majd a szállás elfoglalása St. Florent-ban.

7. nap: Bastia - Livorno - Montecatini Terme
Reggeli után indulunk a sziget legnagyobb városába, Bastia-ba. Városnézés Észak-Korzika különleges fekvesű, hangulatos fővárosában, ahol szinte mindig pezseg az élet: az Óváros, a Citadella, a Napoleon szobor és a Régi Kikötő megtekintése. Kis szabadidő, majd behajózás kora délután Bastia kikötőjébe, átkompolás Livorno-ba. Szállás Montecatini Termeben.

8. nap: Montecatini Terme - Budapest
Utazás haza rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 181.900 Ft/fő, Gyermek ár: 162.900 Ft/fő, Félpanzió: 42.000 Ft/fő,
Egyágyas felár: 56.000 Ft/fő, Adó-vevő: 2.080 Ft/fő, Biztosítás: 4.400 Ft/fő,
Sztornó biztosítás: 1.5%

Belépők:
Bonifacio: sétahajózás kb. 20 EUR
Corte: Korzika Múzeum kb. 4 EUR
Ajaccio: Napoleon szülőháza 5 EUR
Városháza-Napoleon szalon kb. 1,5 EUR

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)