Korhű bemutatókkal, élő történelemórával is várják a családokat a Széchenyi téren

2016. október 23. vasárnap 07:12

Korhű bemutatókkal, élő történelemórával is várják a családokat a Széchenyi téren

Korabeli hangulatot idéző programok várják a családokat a Széchenyi téren az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulóján 10 és 17 óra között.  

A korhű katonai járművek, fegyverek bemutatója mellet az ünneplő sokaság teherautóra és kisterepjáróra is szállhat. A fiatalok katonai ötpróbán mérethetik meg magukat és kipróbálhatják a barikádépítést.

A katonai sátrakban tematikus programok várják az érdeklődőket: '56-os filmanyagok, híradórészletek, reklámok, rajzfilmek vetítése, kézműves foglalkozások és élő történelemóra, melynek keretében az 1956-os pécsi események túlélőivel beszélgethetnek.

Az ünnepi megemlékezések délután kezdődnek, 12.30-kor a színház téri 1956-os Munkástanács emlékműnél tart koszorúzást a Munkástanácsok Szakszervezete, 15.30-kor pedig a Széchenyi téren tartanak ünnepi megemlékezést, melyen közreműködik a Misina Néptáncegyüttes és Kéri Tibor ejtőernyős célbaugró, ünnepi beszédet mond dr. Páva Zsolt polgármester.

Az ünneplők csatlakozhatnak a zászlós felvonuláshoz, a menet fúvószenekari kísérettel indul 16.45-kor a Király utcán át a 48-as térre, ahol 17.30-kor a koszorúzással egybekötött megemlékezésen beszédet mond dr. Debreczeni László,az 56-os Diákparlament Társaság elnöke.

A napot a Kodály Központban látható 1956-os emlékünnepség zárja 18.30-tól, a Pannon Filharmonikusok, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Pécsi Nemzeti Színház közös rendezésében.

Az ünnepségen a részvétel díjtalan, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. A regisztrációs jegyek személyesen vehetők át a Kodály Központ jegypénztárában.

Képünkön: a Széchenyi téren kiállított T-54-es. 

EQM