Klotz Miklós fotográfus kiállítását tekinthetik meg

2017. április 12. szerda 07:30

Klotz Miklós fotográfus kiállítását tekinthetik meg

Klotz Miklós fotográfus jelenlegi kiállításának anyagát 2001-ben készítette Tanzániában. A kiállítás megtekinthető április 12-től a Zsolnay Negyedben.

Arusha környékén kereste fel az elszigeteltebb masai falvakat Klotz Miklós. Egy vezető segítségével sikerült kivívnia a helyiek bizalmát, így készülhettek el ezek a képek. A munka során egy kétaknás Rolleiflexet használt, fekete-fehér filmre. Állványt és derítést is alkalmazott, a képek részben beállítottak a legjobb minőség és az üzenet fontossága miatt.

A kiállításra szánt képek vintage nagyítások. A képekből 2001-ben megjelent fotóalbum címe: Kasserian inkera? A masai nyelven feltett kérdés jelentése: Hogy vannak a gyerekek?

Klotz Miklós a székesfehérvári Árpád Szakközépiskolában tanult fényképészetet. Miután 1989-ben Budapestre költözött, szabadúszó fotográfusként dolgozott, és többek között a MAFILM, illetve a Taps című színházi folyóirat részére vállalt megbízásokat. Számos filmforgatáson dolgozott standfotósként. A művész tevékenységének részét képezik a fotográfiai munkáiból könyvformában megjelentetett válogatások is.

A művész a D.FLEISS szimpózium (Németország, Ausztria,Szerbia, Kína, Magyarország, Románia), Ludvig Művésztelep (Nagykanizsa, Magyarország) és az Inter-Art Művésztelep (Nagyenyed, Románia) rendszeres résztvevője.

NYITVATARTÁSI REND

Az E78 - Kemence Galéria az E78 épület nyitvatartási rendjéhez igazodva látogatható:
hétfő-péntek 10.00-18.00
Hétvégén és ünnepnapokon az E78 kizárólag rendezvények alkalmával, illetve 18.00 után az esti rendezvények végéig tart nyitva.
Az E78 rendezvényeiről személyesen Infopontjainkon, vagy az E78 weboldalán és Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Forrás: PTE