Kivirágzik a Kertváros: tízezer árvácskát ültetnek ki a közterületekre

2015. október 07. szerda 13:27

Kivirágzik a Kertváros: tízezer árvácskát ültetnek ki a közterületekre

Szerdán kilenc kertvárosi helyszínen ültetnek ki a „Virágos Kertváros" Program eredményeként tízezer árvácskapalántát Csizi Péter országgyűlési képviselő és a helyi önkormányzati képviselők közreműködésével.

A közfoglalkoztatottak saját vetéssel és Belgiumból érkező magoncok nevelésével láttak neki az állandó figyelmet igénylő növény gondozásához a Török István utcai üvegházban.

Mint azt Csizi Péter országgyűlési képviselő szerdán elmondta, a közfoglalkoztatottak kitartó munkájának eredményeként kivirágzik Kertváros. Az ágyások beültetése az egész városrészt érinti, így a Málomhegyi út - Illyés Gyula utcai járda mellé, a Diana térre, a Málomi út járdája mellé, az Árpád Fejedelem Iskola melletti parkba, a Sarolta utcába, a Csontváry park teraszaira, a Táncsics utcai járdaszigetekre és a Testvérvárosok tere körágyásba is kerülnek

A képviselő hozzátette: összesen 340 négyzetméternyi területen, régi és új ágyások megmunkálásával, kialakítását érinti a munka. Az új ágyások kialakítása, a szűz földek felásása, kigazolása, termőfölddel való feltöltése, aprítása, elegyengetése kézi erővel történt, ami szintén a közfoglalkoztatottak munkáját dicséri.

A „Virágos Kertváros" Program megálmodóinak, szervezőinek, munkavégzőinek összehangolt tevékenysége nyomán különleges árvácska fajták - apró fejűek, illatosak, dús virágúak - pompáznak fehér, krém, sárga, narancs, levendula, foltos, cirmos színekben.

Az ősszel kiültetett kétnyári árvácska fagyokig nyílik, majd tavasszal csodaszép virágszőnyeget képez, és Kertváros ismét kivirágzik majd.


EQM