Kiválóan szerepeltek a pécsi versenyzők

2017. május 27. szombat 11:30

Kiválóan szerepeltek a pécsi versenyzők

Szerdán kezdődtek a 2016/2017. tanévi Diákolimpia Atlétika országos döntői, amelynek idén Székesfehérvár ad otthont négy korcsoportban. Csütörtökön a IV. korcsoportos egyéni pályabajnokságot rendezték meg, és a pécsi versenyzők is kiválóan szerepeltek.

A Diákolimpia Atlétika mai döntőjében a 14-15 éves korosztály lelkes fiataljai versenyeztek és 9 versenyszámban - 100 m futás, 300 m futás, 1500 m futás, 4×100 m váltó, 4×1000 m, magasugrás, távolugrás, súlylökés, kislabdahajítás - hirdettek bajnokokat. A Székesfehérváron zajló döntőre az egész országból érkeztek a résztvevők.

Az atlétika a legnagyobb létszámot megmozgató sportág a Diákolimpián, hiszen több mint 110 ezer iskolás vesz részt benne. A verseny célja a sportág megszerettetésén és megismertetésén túl a szakág utánpótlás-bázisának szélesítése, minél több iskoláskorú versenyző bevonásával. A rendezvénysorozat és így a döntő is kiváló alkalmat biztosít a résztvevő oktatási intézmények közti kapcsolatok kiépítésére.

Ezen felül a Diákolimpia mozgalom lehetőséget biztosít a fair play szellemiség elmélyítésére is. A legjobbak számára pedig az országos versenyen való részvétel kiemelt lehetőséget teremt, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat egy rangos diákversenyen.

EQM