Kiváló művészek adják elő Csajkovszkij dalait a Negyedben

2017. február 19. vasárnap 16:30

Kiváló művészek adják elő Csajkovszkij dalait a Negyedben

Csajkovszkij-estet rendeznek kedden este a Zsolnay Negyedben több kiváló művész részvételével.  

Csajkovszkij az egyik legnépszerűbb zeneszerző, bizonyos alkotásai rendszeresen hallhatók hangversenyeken. A dalok nem tartoznak ezek közé, noha több mint százat komponált belőlük. Ahogyan szimfóniáiban, balettjeiben, dalaiban is a nyugat-európai és az orosz tradíciót ötvözte egyedi módon, Glinka, Schubert és Schumann örökségéből kiindulva. Egyes szám első személyben írt szerelmi románcaiban a zongorát mint az érzelmeket szavaknál jobban kifejező eszközt alkalmazza.

Gyönyörű dalait kiváló művészek tolmácsolásában hallhatjuk, és mivel jórészt ismeretlen területről van szó, Kovács Sándor személyében mellénk szegődik egy avatott kalauz, aki számos érdekességgel világítja meg a megragadó hangulatú zenék hátterét.

Az esten közreműködik Sümegi Eszter, operaénekes, érdemes és kiváló művész, Wiedemann Bernadett, Liszt-díjas operaénekes, Pataki Bence és Virág Emese, Liszt-díjas zongoraművész.

A műsorvezető Kovács Sándor, Lajtha László-díjas zenetörténész lesz.

A PTE MK hallgatói a helyszínen 100 Ft-os regisztrációs jegyet vásárolhatnak. A többi vendég számára a felnőtt jegy 2000, a nyugdíjas és diák 500 forintba kerül.

A koncert este hétkor kezdődik a Liszt Ferenc Hangversenyteremben.

 

Forrás: ZSÖK