Kisfilmekkel csábít a Püspöki Hittudományi Főiskola

2017. május 11. csütörtök 15:37

Kisfilmekkel csábít a Püspöki Hittudományi Főiskola

Május 31-ig várják a jelentkezéseket a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola képzéseire, amelyeket kisfilmekben is népszerűsítenek.   

Négy olyan kisfilmet készítettek a főiskola tanárai és hallgatói, amely a főiskola életébe és néhány izgalmas teológiai kérdésbe enged bepillantást.

Az első videó a teremtéstörténet kapcsán a férfi-nő viszony kérdéseire igyekszik választ találni. A főiskola katekéta BA alapszakra és hittanár-nevelőtanár, illetve teológus osztatlan MA szakra várja a jelentkezőket. A képzésben állami ösztöndíjjal, nappali vagy levelező tagozaton lehet részt venni. Várják továbbá pedagógus végzettséggel rendelkezők jelentkezését is, akik hitéleti téren szeretnék tovább képezni magukat.

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola államilag elismert egyházi főiskola, amely a magyar katolikus egyház és ezen belül elsősorban a Pécsi Egyházmegye részére képez teológusokat, hittanárokat.

A Pécsi Tudományegyetem több karával együttműködve számos lehetőséget kínál a pedagógusképzés területén: a tavalyi év szeptemberétől tizenkét közismereti tanárszak mellé választhatják a hallgatók a hittanár-nevelőtanár képzést.

Bővebb információ és jelentkezési lap a főiskola weboldalán található.

 

Forrás: Pécsi Egyházmegye