Kinyílt a bicska: fiatalok raboltak Pécsett az utcán

2015. november 28. szombat 11:30

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság két pécsi fiatalt, akik a gyanú szerint múlt hétvégén zsebkéssel fenyegetőzve kiraboltak egy fiút az utcán.  

A Pécsi Járásbíróság tájékoztatása szerint pénteken elrendelték két pécsi fiatalkorú fiú előzetes letartóztatását felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy hónapra.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2015. november 22-én a két gyanúsított fiú Pécsett, az utcán egy szintén fiatalkorú fiút zsebkéssel megfenyegettek, majd elvették tőle a nagy értékű mobilját és a pénztét.

Az előzetes letartóztatást a bűncselekmény jellegére és arra figyelemmel tartotta szükségesnek a bíróság, hogy a fiatalkorú gyanúsítottak más büntetőeljárás hatálya alatt követték el cselekményüket, tartani lehet attól, hogy megszöknének, elrejtőznének, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követnének el.

Az előzetes letartóztatás elrendelése ellen a gyanúsítottak, törvényes képviselőik és védőik is fellebbezést jelentettek be.

Forrás: Pécsi Törvényszék