Kincsek éjszakája lesz ma este a Pécsi Püspökségen

2016. június 25. szombat 15:32

Kincsek éjszakája lesz ma este a Pécsi Püspökségen

Szombaton a Múzeumok éjszakája rendezvényéhez csatlakozva a Pécsi Püspökség épületei is megnyitják kapuikat a látogatók előtt este nyolc és éjfél között.

A Dóm Kőtárba látogatók bepillantást nyerhetnek a román kori székesegyház belsejébe: Magyarországon egyedülálló középkori leletanyagot tekinthetnej meg. A kőfaragványok megismerését - a múzeumok ünnepéhez kapcsolódóan - a korszakhoz kötődő szakrális zene és tartalmi vetítés gazdagítja.

A székesegyház délkeleti tornyából 133 lépcső és a 60 méteres magasság leküzdése után páratlan panoráma tárul a szem elé. A székesegyház tornyából a lelket is felemelő kilátás nyílik a városra. A lemenő nap fényében a látogató megcsodálhatja Pécs és környezete szépségét, az éjszakai sötétségben pedig a város fényeiben gyönyörködhet és a Dóm tér hangulatos kavalkádjában merülhet el.

A KincsTárban az egyháztörténeti kiállítást 20:00; 21:00; 22:00; 23:00 órakor induló idegenvezetések keretében tekinthetik meg a vendégek, akik 1000 éves múltra visszatekintő Pécsi Püspökség szakrális kincseit, liturgikus tárgyait fedezhetik fel.

Erre a belépőjegy 1000 Ft/fő áron váltható a program alatt a KincsTár vagy a Székesegyház infópontján. A KincsTár tárlatvezetése a létszámkorlát miatt regisztrációhoz kötött, az infóponton lévő regisztrációs ívre kell feliratkozni. Az ár tartalmazza a székesegyház tornyába való belépést, a Dóm Kőtár megtekintését és a KincsTár megtekintését idegenvezetéssel.

Forrás: Pécsi Egyházmegye