Kidőlt fa és letört faágak akadályozták a közlekedést

2016. május 03. kedd 14:38

Kidőlt fa és letört faágak akadályozták a közlekedést

A tegnapi nap folyamán több esetben is vonultak a megye tűzoltói, mert esős, szeles időjárás miatt kidőlt fa, letört faágak akadályozták a közlekedést, veszélyeztették a járókelőket.

Pécsett, a Szilágyi Dezső utcában nagyméretű faág dőlt az útra, míg a Korsó utca és a Platán utca kereszteződésében egy fűzfa tíz méteres ága tört le, és a távközlési vezetékre dőlt. Minkét esetben a letört ág forgalmi akadályt is képezett. A kiérkező pécsi tűzoltók kézi erővel, motoros fűrész segítségével szüntették meg az akadályt. Egyik esetben sem keletkezett kár, személyi sérülés nem történt.

Tegnap hajnalban Véménd-Feked között egy tíz méter magas diófa gyökerestül kifordult, fél pályán elzárta az utat. A véméndi tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. Az eset kapcsán kár nem keletkezett, sérülés nem történt.

Kölked mellett, Erdőfű pusztán egy tíz méter magas nyírfa rádőlt az útra, teljes útzárat képzett és tőle ötven méterre egy nyolc méter magas fa is az útra dőlt fél pályás útzárat képezve. A mohácsi tűzoltók motoros láncfűrésszel a fákat eltávolították, az úton az útzárat megszüntették. Az eset kapcsán kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. A helyszínen a műszaki mentés ideje alatt a közlekedési út le volt zárva.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem - Fotós: Mohács HTP/Pécs HTP