Kiderült, hogy a pécsi színésznő támadója egy másik nőt is megpróbált megerőszakolni

2015. november 26. csütörtök 09:13

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség többek között szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki 2015. májusában és júniusában is megtámadott egy-egy fiatal nőt Pécs belvárosában. A második támadás sértettje egy pécsi színésznő volt. 

Az ügyészség közlése szerint a vádlott májusban és júniusban ugyanott és ugyanolyan módon próbált megerőszakolni két fiatal nőt Pécsett.

Májusban a hajnali órákban egy nő Pécs belvárosában hazafelé tartott, mikor a vádlott észrevette őt. A férfi a nő után ment, majd hátulról átkarolta azzal, hogy őt megerőszakolja. A sértett azonban szembefordult vele, majd a férfi fogásából kiszabadulva a vasútállomás felé szaladt. Útközben elesett, azonban a további támadástól tartva sikoltozni kezdett, illetve a vádlottra rákiabált. A hangos kiabálás miatt a vádlott elszaladt.

Júniusban szintén a hajnali órákban a vádlott észrevett egy fiatal nőt - a színésznőt -, aki hazafelé tartott. Utána eredt, majd egy sötét útszakaszon hátulról nyakon ragadta és a föld felé szorította. A nő védekezett, azonban a vádlott tovább ütötte, fojtogatta és megpróbálta a földre vinni. A sértettnek a dulakodás során sikerült elmenekülnie.

Eközben a vádlott a nő táskáját megragadta és azt magával vitte.
A sértett a dulakodás közben számos sérülést szenvedett el, így többek között az egyik ujja is eltörött.

A vádlottat a bíróság korábban már két alkalommal is elítélte nemi erőszak bűntette miatt.

Az ügyészség szexuális erőszak kísérlete, kifosztás, aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértése, illetve súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene, akár nyolc évre is ítélhetik.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség