Kicsik, tehetségesek és vérprofik - Pécsi táncospárért izgulhatunk a gyerek-tehetségkutatóban

2016. szeptember 08. csütörtök 14:04

Kicsik, tehetségesek és vérprofik - Pécsi táncospárért izgulhatunk a gyerek-tehetségkutatóban

Két „hazai" versenyzőnek is szurkolhatunk a legújabb, gyerekekről szóló tehetségkutatóban. A pécsi Kapronczai Művészeti Iskola táncosai, Albert Emma és Pusch Kevin az RTL Klub Kicsi Óriások című műsorában tűntek fel, s az első akadályt sikerrel vették: a Torpedók csapatát erősítve küzdenek majd a pontokért szombat esténként.

„Ő egy királylány!" Így mutatta be Pusch Kevin táncpartnerét, Albert Emmát a Kicsi Óriások szombati adásában, amikor Sebestyén Balázs és a zsűri is azon csodálkozott, hogy tud egy nyolcéves kislány ilyen jól együtt táncolni a tizenegy éves fiúval, aki szerintük tényleg úgy vezette Emmát, mintha egy királylány lenne.

Pedig csupán alig két éve táncolnak egy párként a pécsi Kapronczai Művészeti Iskola társastánc tagozatán. Ebben a műfajban elengedhetetlen a jó partner, s úgy tűnik, a gyerekek most megtalálták a számukra megfelelőt. Tanáraik is látták, hogy jól működnek együtt, ezért is javasolták, hogy érdemes lenne elindulniuk az RTL Klub legújabb gyerekekről szóló tehetségkutatójában. A válogatón a zsűri és a csapatkapitányok is úgy gondolták, hogy helyük van a mezőnyben, így szombatonként mi is láthatjuk, hogyan kápráztatják el a közönséget.

- Az élmény, az hogy bejutottunk a műsorba, tévében szerepelhetünk és új emberekkel ismerkedhetünk meg, nagyon tetszik - mesélte Kevin. Bár ők már hozzászokhattak a fellépésekhez, azért az első alkalommal volt egy kis lámpalázuk.

Páratlan páros

Annak ellenére, hogy Emma és Kevin csak két éve táncolnak egy párként, már büszkén mondhatják magukat országos és területi bajnokoknak is. Ezzel viszont nem sok szabadidő jár, hiszen rendszeresen kupa- és ranglista-versenyeken vesznek részt.

- Az elején nagyon izgultunk, hogy elsőre milyen lesz, de aztán kimentünk a színpadra, és ott már jól éreztük magunkat - emlékezett vissza Emma.

Persze arra is kíváncsiak voltak, hogy a tévében hogy mutattak, ezért később vissza is nézték a szombati adást. Emmának nagyon furcsa volt viszontlátni magát, de meg volt elégedve a táncukkal. Kevin egy kis partit is tartott a barátaival, akikkel pattogatott kukoricát eszegetve nézték meg a műsort.

A válogató után viszont nem volt megállás, rögtön kezdődhetett a munka. A táncospár reggel kilenctől délután ötig készül a következő adásra, a napjuk viszont nem csak próbákból áll, hiszen sokat szórakoznak a szünetekben a csapattársakkal együtt.

- Az elején még nem tudtuk mit csináljunk, unatkoztunk, de aztán megismertük egymást és nagyon jókat játszunk együtt - mondta el Emma.

A Torpedók csapatát vezető Molnár Tibor, azaz Trap kapitány is igyekszik megkönnyíteni a kicsi óriások életét. Emma és Kevin nagyon megszerették a szintén egy tehetségkutatóban feltűnő Tha Shudras frontemberét, aki olykor a próbákra is csak úgy beugrik és játszik velük.

- Amikor megismertem még a válogatáson, akkor nem tudtam, hogy ki ő, aztán amikor kiderült, hogy bejutottunk, akkor mondták, hogy az X-faktorban szerepelt - árulta el nevetve Kevin, aki szerint Trap kapitány nagyon jól tud beatboxolni. - De jó, hogy őt kaptuk, mert jó fej, lehet vele hülyéskedni és nagyon sokat segít nekünk.

Van dolguk a pécsi táncosoknak, hiszen mostantól élesben megy a verseny. Olyan közvetlen ellenfeleik is vannak, akik akrobatikus rock and rollban, hip-hopban, vagy éppen showtáncban nyűgözik le a közönséget, ezért Emmának és Kevinnek is bele kell csempészni pár látványos elemet a táncukba. Mint elmondták, ez egy nagy kihívás volt nekik, hiszen olyan akrobatikus mozdulatokat, mint amilyeneket a szombati párbajuk során láthattunk tőlük, nem igazán kell használniuk a társastáncban. Viszont nem csak új koreográfiákat kell majd tanulniuk, hanem azt is, hogyan működjenek együtt a kamerával vagy éppen hogyan kell úgy táncolni, hogy közben szerepet is játszanak a színpadon.

Csapatukért táncolnak

A műsor elején a csapatok egymással versengenek. A versenyzők - azaz a táncospár, az énekes és a "kicsi óriásnak" nevezett tehetség - a saját pontjaikat teszik hozzá a csapatéhoz. A műsor végén viszont mindenki megmérettetheti magát egyéniben is.


A kemény munka azonban nem ismeretlen nekik, hiszen itthon is rengeteget gyakorolnak a művészeti iskola fellépéseire és a versenyekre. Szinte minden nap van edzésük, s mivel Kevin Bükkösdön él, onnan jár be Pécsre, akár hetente ötször is. De megéri, hiszen mondhatjuk, hogy a tánc igazi szerelem a két gyerek számára, hiszen mindketten nagyon érzik a ritmust.

- Ha otthon apáék vagy a tesóm bekapcsol egy zenét, én rögtön elkezdek táncolni. Mindegy, milyen zene, meghallom, és már táncolok is - mondta mosolyogva Emma. Kevin sem bírja ki mozgás nélkül, akár a boltban is elkezd járni a lába, ha éppen egy jó zene szól. Nem meglepő, hogy a tizenegy éves fiú már most tudja, hogy tánctanár szeretne lenni.

Abban is egyetértettek, hogy bár a versenyek alkalmával már szerepeltek a tévében, ez egy teljesen más kaland, amit nagyon élveznek. Azt viszont már most eldöntötték, hogy akárhogy is alakuljon számukra a műsor és utána az élet, ők se a tanáraikat és az iskolájukat, se egymást nem fogják elhagyni.

Kiss Alexandra - Fotó: Dittrich Éva