Kiborult a bili: feljelentést tett a városháza a dolgát a Király utcában elvégző férfi ellen

2016. november 08. kedd 13:14

Kiborult a bili: feljelentést tett a városháza a dolgát a Király utcában elvégző férfi ellen

Pénteken számoltunk be arról a felháborító esetről, hogy a Király utcában egy férfi az utca kellős közepén végezte el a dolgát. A városháza ezt követően lépett, és feljelentést tett az egyébként gyámság alatt álló, koldulásból élő férfi ellen. 

Pénteken tette közzé hírportálunk a videót (amit egyébként azóta a YouTube eltávolított, mert megítélésük szerint sérti a tartalommal kapcsolatos irányelveiket), amelyen az látható, hogy egy férfi - aki egyébként artikulálatlanul üvöltözve óbégat rendszeresen a belvárosban, valamint kéreget is - letolta a nadrágját, s miközben fennhangon wc-papírt követelt az arra járóktól, elvégezte a nagydolgát.

Mindezt fényes nappal.

A városháza ezt követően lépett.

Érdeklődésünkre azt közölték, hogy Pécs címzetes főjegyzője a videó alapján szabálysértési feljelentést tett a Pécsi Járási Hivatalnál, mint szabálysértési hatóságnál köztisztasági szabálysértés tényállásának megvalósulása alapján.

A köztisztaságra vonatkozó szabályok megszegése miatt egyébként legkevesebb ötezer forint, legfeljebb százötvenezer forint bírság szabható ki az elkövetőjével szemben.

Úgy tudjuk egyébként, hogy az érintett személy gondnokság alatt áll, s a közterület-felügyelet részéről jelezték a gondnoknak, hogy szerintük ápolási osztályon szükséges elhelyezni a férfit.


M. B.