Kérték, megkapják: felújítják az uránvárosi piacot, s a Hajnóczy utcát is rendbe teszik

2016. május 31. kedd 16:42

Kérték, megkapják: felújítják az uránvárosi piacot, s a Hajnóczy utcát is rendbe teszik

Teljes egészében megújul Uránváros szíve: egy év múlva már a korszerűsített kispiacra járhatnak vásárolni a városrész lakói, sőt, a Hajnóczy utcát is rendbe teszik, s a Tüzér utcáig vezető kerékpárutat is építenek. Mindez egybevág a közelmúltban lezárult Uránváros Konzultáció eredményével. 

- A piac fejlesztését a helyiek kérték a városvezetéstől, hiszen mint azt az Uránváros Konzultáció eredményei is mutatták, a válaszadó ezer uránvárosi család közel kétharmada szeretné a piac modernizálását, a helyi termékek előnybe hozását - mondta a közelmúltban Decsi István, a városrész önkormányzati képviselője a konzultáció eredményét ismertetve.

- A helyiek véleményének megfelelően szeretnénk sok százmillió forintot elkölteni fejlesztésekre. Óvodák, iskolák felújítását, a Szivárvány Gyermekház, a rendelőintézet modernizálását, további közterek korszerűsítését, a Hajnóczy utcai piac fejlesztését várják tőlünk. Tudjuk a dolgunkat, s meg is tesszük - emelte ki ugyanekkor Hoppál Péter, Pécs fideszes országgyűlési képviselője.

A „sok százmillióból" 305 millió elköltésére máris mód nyílik, ugyanis a pécsi közgyűlés legutóbbi ülésén határozott Uránváros szíve, a Hajnóczy utcai piac és környékének átfogó felújításáról.

A teljes egészében pályázati forrásból, 2017 nyarára megvalósuló fejlesztések eredményeként a piac területén felújítják, korszerűsítik az ezer négyzetméteres, fedett csarnokot. Az árusítóhelyeket, WC-ket, mosdókat is rendbe teszik.

Cél az is, hogy a piacon a helyi kis- és őstermelők is kínálhassák portékáikat, így a helyek egy részét az ő számukra tarják majd fent.

A csarnok és környéke mellett a Hajnóczy utca egésze is megújul, a Bihari János utcától egészen a Laterumig: parkolókat ésúj zöldfelületeket is kialakítanak.

Mindemellett bekapcsolják Uránvárost a kerékpáros-vérkeringésbe is, egy kilométer hosszú bringaút épül, amely a Tüzér utcánál csatlakozik az egyetemi kerékpárút-hálózatot.

Képünkön: így fest most az uránvárosi piac.

Máté Balázs - Fotó: Dittrich Éva