Kerítést döntő kamionosnak segített Horvátországban egy ott szolgáló pécsi rendőr

2016. július 27. szerda 11:54

Kerítést döntő kamionosnak segített Horvátországban egy ott szolgáló pécsi rendőr

Pécsi zsaru segített egy motorosnak, és egy bajba jutott magyar kamionosnak Horvátországban. Utóbbi járművével beszorult egy kanyarban egy kis faluban, ráadásul ittas is volt.

- Egy motoros elesett, neki tolmácsolással segítettünk telefonon, hogy megértesse magát a horvát helyszínelőkkel - említett egy különös beavatkozást Tóth Alex törzszászlós, a Pécsi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka.

- A másik eset kacifántosabb volt, egy magyar kamionvezető elszámította szerelvénye méretét, behajtott egy apró faluba, és beszorult egy kanyarban. Miközben próbálta kiszabadítani járművét, ledöntött egy kőkerítést, és a fal olyan kárt tett a pótkocsiban, hogy a romokon volt kénytelen vesztegelni. A helyi egyenruhások a sofőr vérében alkoholt mutattak ki, ellene rongálás és ittas járművezetés miatt gyorsított eljárást kezdeményeztek. Beszéltünk az ügyet tárgyaló bírónővel, aki pénzbírságot szabott ki honfitársunkra, és eltekintett az elzárásától.

- A lakosság érezhetően tiszteli az egyenruhásokat, nagy részük háborús veterán, ezért az emberek felnéznek rájuk. Ugyanakkor közvetlenül megszólítják őket, elmesélik gondjukat-bajukat, vagy csak a beszélgetés kedvéért szóba elegyednek velük. A horvát nem egy ideges nép, jól megfigyelhető a szokásaikon, a szinte szertartásos, hosszú, mindig vendéglátóhelyen elköltött reggeli kávézás során - mondják a magyar zsaruk eddigi tapasztalataikról.

Három dunántúli zsaru egy hónapig teljesít szolgálatot a tengerparton. Hét rendőrt készítettek fel a feladatra, két háromfős csoport júliusban, illetve augusztusban nyújt segédkezet a dalmát kollégáknak és a magyar turistáknak, egy fő pedig bármikor mozgósítható csereerőként.

Munkáról szól az egy hónapos kiküldetés, de ezt a szolgálati helyet biztosan nem fogják elfelejteni. A város legnagyobb hoteljében szálltak meg, 47 méterre a tengertől.

Képünkön: Tóth Alex (jobbról a második) kollégáival.

 

Forrás: Zsaru Magazin